Vi skifter til Zweihänder …

Der har længe – alt for længe – været stille her på bloggen. Årsagen er den der næsten altid rammer en rollespilsgruppe: vi har ikke haft tid. Eller rettere, i foråret var jeg i udlandet i en længere periode, og da jeg kom tilbage mislykkedes alle vores forsøg på at samle spillerne. Typisk problem.

Så henover sommeren besluttede vi at reboote vores spilgruppe med et nyt system og en nye retningslinjer. Vi har tidligere spillet Zweihänder Grim and Perilous Studios, men droppede det, da spillet umiddelbart var lidt kompliceret at komme igang med. Ikke desto mindre er vi alle die hard 1st ed Warhammer fans, og jeg havde et stykke tid haft lyst til at prøve Zweihänder igen (hvis man vil høre lidt mere om spillet kan man se dette interview Koebel og Fox interview). Derfor begynder vi nu at spille Zweihänder, og bloggen kommer nu til at omhandle vores eventyr i Warhammer verdenen, men med Zweihänder som engine. Dog kommer vi til at bruge elementer fra Forbidden Lands, Warhammer 4th ed. og Dungeon World. Så egentlig skal vi vel spille Zweihammer.

For nogle dage siden mødtes vi og lavede karakterer, hvilket godt kan tage lidt tid i  Zweihänder, da spillet er en kickstarter og derfor lider lidt under nogle af de klassiske “self-publish” problemer. Bogen er imponerende 700 sider, men da index ikke er super og reglerne indimellem ikke helt logisk sat op, så tager det lidt tid at blive fortrolig med reglerne. Kernen er dog nem nok. Det er en D100 engine og ligner på mange måder WFRP 4th, men det har nogle superfede regler bl.a. for Corruption og to “hit point” charts. Eller sagt på en anden måde: man kan tage regulær skade på helbredet (Damage), men man kan også blive “skadet” via fysisk udmattelse eller psykisk skade. Det kaldes i Zweihänder Peril, og de giver negative modifiers så samme vis som regulær damage. Ideen kommer vist fra computerspillet Darkest Dungeon, og det er ret fedt, at karakterne kan være uskadede af kamp, men psykisk på sammenbruddets rand. Der kommer mere om systemet i senere indlæg.

Anyway, I digress. Vi har lavet følgende karakterer:

 • Franz Nögtern – Bountyhunter
 • Günther – Dværge berserker
 • Lindhardt Dürenbach – Bailiff
 • Nepomark Tolhauser – Engineer

Karakterne genereres fuldt ud vha slag, og det er faktisk ret sjovt. Vi har valgt at kampagnen foregår i provinsen Nordland i the Empire, som bliver en slags blanding af Hansa-tidens Nordtyskland og vores eget kære Nordjylland. Spillerne besluttede at de som udgangspunkt er ansat af en adelsmand, der er i kronisk pengenød. Spilsessionerne bliver så typisk at udføre missioner for at skaffe ham penge eller grej han kan sælge.

For at undgå, at kampagnen kollapser fordi vi ikke kan finde en spildato, hvor alle kan, så har vi besluttet at køre kampagnen som en slags monster-of-the-week. Dvs. vi spiller, så snart vi har to spillere, der kan, og en spilgang skal være afsluttet samme aften, som vi begynder. Det betyder, at historien skal afvikles på 3-4 timer, men til gengæld bliver den overordnede kampagne måske mere stabil.

Jeg håber I vil hænge på og følge vores oplevelser med Zweihänder 🙂

2 thoughts on “Vi skifter til Zweihänder …

 1. Jeg havde glædet mig til mere DW, men jeg vil tager med glæde ZH i stedet. Det er intenst WH1-feel, men jeg synes det virker så tungt – eller i hvert fald omfattende. Lidt samme problem som jeg ser med WH4. Håber I får noget godt ud af det. Ideen med sammenhængende oneshots er i hvert fald god

  Liked by 2 people

  1. Ja, det var lidt synd med DW, men der var simpelthen gået for lang tid mellem spilgangene, og jeg var gået lidt kold på det. Zweihammer kampagnen kommer dog til at have DW elementer. Spillerne har selv defineret arbejdsgiveren, og de får indflydelse undervejs. Og måske vender vi tilbage til DW igen en dag. Zweihänder ER tungt, hvis man vil spille det by the book. Det gjorde vi første gang med dårlige resultater. Denne gang prøver vi at Play by ear, og så se om det fungerer.

   Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s